2013. július 3., szerda

Angyal

Karácsony tájékán mindig elragad egyfajta melankolikus hangulat. Elgondolkodok ebben az időszakban arról, vajon nem állhatna-e fenn mindig az az állapot, hangulat, késztetés ( kinek hogyan hangzik jobban), hogy az év minden egyes percében segítsük, oltalmazzuk, szeressük egymást. Miért van az, hogy csupán két nap, legfeljebb egy hét erejéig képesek az emberek elfeledni a gyűlölködést, a haragot, az ellenszenvet? Miért nem tudunk egyfolytában szeretni és segítő kezet nyújtani?
Bár a következő egyperces decemberben játszódik, karácsony éjjelén, most is tud talán adni valami pluszt, amely elgondolkodtat, felemel, érzéseket ébreszt. Jó szórakozást hozzá! :)


Angyal

Lassan, áhítattal rovom a karácsonyi díszbe öltözött város utcáit. Szinte magába szippant a színes forgatag. Édes kürtőskalács illata szálldogál a légben a csontfagyasztó hideget felforrósítva; színes égősorok vezetik a vándorokat éjszakai utakon.
Az utcán haladó emberek arca pirospozsgás és a szeretettől vidáman mosolygó, mintha ma éjjel, karácsonykor, nem csak a város, hanem az emberek szíve is fényárba, díszes ruhába öltözött volna. Minden egyes szívbe, még ha csak felszínesen is, de beköltözött a szeretet legalább két éjszakára.
– Ma mindenki angyal! – Halványan elmosolyodok a saját szarkasztikus kijelentésemen mulatva, és a lelkesen csacsogó embereket kikerülve egy kisebb ajándékbolt felé veszem az utamat.
Céltalanul haladok a szépen mázolt mennyezetről lelógatott fenyőágak alatt, szinte észre sem veszem, hogy az üzlet leghátsó sorába érkezem, csak amikor egy kislány megtorpanásra nem késztet.
Nem több mint egy pillanat, mégis a szívembe zárom azt, amit látok: a kislányka egy porcelánangyal törött szárnyait próbálja visszailleszteni a helyére. Precízen, erősen koncentrálva próbálja az angyalkáját meggyógyítani, hogy ismét egész legyen, hogy újra tudjon repülni a szárnyaival. Szeretettel teli hangon suttog neki, hogy minden rendben lesz és ő meggyógyítja a fájdalmát.
Az érzés, ami bennem kavarog a látványtól a szívembe mar, mert az utcán érzett gúnyos gondolataim ellenére, megláttam őt.
Az igazi Angyalt…

                                                                      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése